Robotok, adatok és döntéstámogatás az élelmiszeriparban – DAA Plusz szaktanácsadói képzést tartottunk Budán

Tarcsi Ádám, az ELTE Informatikai Kar szakembere, a Data-EDIH koordinátora az adatfeldolgozás hátteréről és gyakorlatáról beszélt a hallgatóknak.
Tarcsi Ádám, az ELTE Informatikai Kar szakembere, a Data-EDIH koordinátora 2025. május 5-én a DAA Plusz élelmiszeripari üzemek digitális átállását támogató szaktanácsadó képzésen, Budapesten, a MATE Budai Campusán
Elkezdődött 2025. május 5-én a DAA Plusz élelmiszeripari üzemek digitális átállását támogató szaktanácsadó képzés Budapesten. Elsőként a Cibus Hungaricus Alapítvány főtitkára, a DAA Plusz program egyik főszervezője, Varga Péter Miklós ismertette az élelmiszeripar digitalizációjának hátterét, gyakorlatát, jelentőségét, összefüggéseit, teendőit és előrelépésének lehetőségeit. Ennek részeként bemutatta a digitalizációs fejlesztési terv megvalósítását is.
A Cibus Hungaricus Alapítvány főtitkára, a DAA Plusz program egyik főszervezője, Varga Péter Miklós ismertette az élelmiszeripar digitalizációjának hátterét Budapesten
A Cibus Hungaricus Alapítvány főtitkára, a DAA Plusz program egyik főszervezője, Varga Péter Miklós ismertette az élelmiszeripar digitalizációjának hátterét Budapesten
Őt Tarcsi Ádám, az ELTE Informatikai Kar szakembere, a Data-EDIH koordinátora követte, aki az adatfeldolgozás hátteréről és gyakorlatáról beszélt a hallgatóknak.
Tarcsi Ádám, az ELTE Informatikai Kar szakembere, a Data-EDIH koordinátora az adatfeldolgozás hátteréről és gyakorlatáról beszélt a hallgatóknak.
Tarcsi Ádám, az ELTE Informatikai Kar szakembere, a Data-EDIH koordinátora az adatfeldolgozás hátteréről és gyakorlatáról beszélt a hallgatóknak.
Harmadikként a Dyntell Software értékesítési menedzsere, Hortobágyi Viktor érkezett a helyszínre, hogy közreműködjön Salga Péter társtulajdonos online előadásában. A téma az élelmiszeripar digitális átállása volt; ezeket jó példák és gyorsan alkalmazható AI megoldások bemutatásával ismertette.
A Dyntell Software értékesítési menedzsere, Hortobágyi Viktor érkezett a helyszínre, hogy közreműködjön Salga Péter társtulajdonos online előadásában, amely az élelmiszeripar digitális átállásáról szólt
A Dyntell Software értékesítési menedzsere, Hortobágyi Viktor érkezett a helyszínre, hogy közreműködjön Salga Péter társtulajdonos online előadásában, amely az élelmiszeripar digitális átállásáról szólt
A nap zárásaként a Senit Kft. ügyvezetője, az OkosFarm rendszer megvalósítója, Kövesdi József tartott előadást. A szakember a digitális érettség fontosságáról és magyarországi élelmiszeripari helyzetéről, valamint esettanulmányokról is beszámolt.
A Senit Kft. ügyvezetője, az OkosFarm rendszer megvalósítója, Kövesdi József a digitális érettség fontosságáról és magyarországi élelmiszeripari helyzetéről, valamint esettanulmányokról is beszámolt.
A Senit Kft. ügyvezetője, az OkosFarm rendszer megvalósítója, Kövesdi József a digitális érettség fontosságáról és magyarországi élelmiszeripari helyzetéről, valamint esettanulmányokról is beszámolt.
A program további kapcsolódó tartalmait itt lehet megtalálni az esemény aloldalán: Élelmiszeripari üzemek digitális átállását támogató szaktanácsadó képzés – Budapest 1
Kedden Dr. Kertész István, a MATE Élelmiszeripari Méréstechnika és Automatizálás Tanszék egyetemi adjunktusa a “Digitalizációs és automatizálási technológiák és rendszerek” című előadásával készült. Délután A projektfeladat megbeszélésen csapatokat alkottak a résztvevők, közösen tervezték meg a fejlesztési ötleteket és a megvalósítás lépéseit.
Projektmunka megbeszélés a budapesti DAA Plusz élelmiszeripari digitalizációs szaktanácsadó képzésen, jobbra dr. Kertész István egyetemi adjunktus, okleveles élelmiszermérnök
Projektmunka megbeszélés a budapesti DAA Plusz élelmiszeripari digitalizációs szaktanácsadó képzésen, jobbra dr. Kertész István egyetemi adjunktus, okleveles élelmiszermérnök
Szerdán az első meghívott előadónk az Antra ID-től Pesti János, a második szakember pedig Bán Péter volt az Energotest Kft.-től.
Bán Péter, az Energotest Kft. szakembere
Bán Péter, az Energotest Kft. szakembere

A házigazda MATE két oktatója és a szakterület szakembere, dr. Gillay Zoltán és dr. Baranyai László betekintést nyújtott a kollaboratív robotok működésébe és gyakorlati használatába.

A házigazda MATE két oktatója, dr. Gillay Zoltán és dr. Baranyai László betekintést nyújtott a kollaboratív robotok működésébe és gyakorlati használatába.
A házigazda MATE két oktatója, dr. Gillay Zoltán és dr. Baranyai László betekintést nyújtott a kollaboratív robotok működésébe és gyakorlati használatába.

Dr. Gillay Zoltán egyetemi docens átfogó és gyakorlatorientált betekintést nyújtott az élelmiszeripari robotizáció világába, bemutatva annak sokrétű alkalmazási lehetőségeit, esettanulmányokon és valós ipari példákon keresztül. A hallgatók közvetlen élményt szerezhettek egy Universal kollaboratív és egy nagyméretű ABB ipari robot működéséről, megismerhették azok alapvető kezelését, valamint betekintést kaptak a programozás alapjaiba is.

A résztvevők délután a Bosch Rexroth CU.BE Budapest innovációs élményközpontjában tettek látogatást
A résztvevők délután a Bosch Rexroth CU.BE Budapest innovációs élményközpontjában tettek látogatást

A résztvevők délután a Bosch Rexroth CU.BE Budapest innovációs élményközpontjában tettek látogatást, ahol a cég legújabb automatizálási lehetőségeiről kaptak képet és kerülhettek kapcsolatba a gyakorlati megvalósítást támogató szakemberekkel.

Robot működés közben
Robot működés közben
Scroll to Top

Regisztráció az alábbi eseményre:

Robotok, adatok és döntéstámogatás az élelmiszeriparban – DAA Plusz szaktanácsadói képzést tartottunk Budán

A regisztrációhoz kérjük adja meg az alábbi adatokat. A beküldést követően kollégáink emailben tájékoztatják Önt a regisztrációs sikerességéről.

Hozzáférés kérése a bemutató előadásokhoz

Kérjük adja meg az alábbi adatokat. A beküldést követően email-ben küldjük ki a jelszót az előadásokat tartalmazó letöltés oldalhoz.